Case Onninen

Varaston arvo laskenut miljoonia euroja

Esittely

RELEXin, Euroopan nopeimmin kasvavan kysynnän ennustamisen ja täydennystilaamisen järjestelmätoimittajan, ratkaisu ohjaa nyt LVIS-tukkuri Onnisen varastotäydennystä. Onninen tarjoaa kattavaa materiaalipalvelua urakoitsijoille, teollisuudelle, julkisille organisaatioille ja teknisten tuotteiden jälleenmyyjille. Onninen on alalla vuodesta 1913 toiminut perheyhtiö, jonka liikevaihto 2013 oli 1,5 miljardia euroa ja se työllistää Suomen, Ruotsin, Norjan, Puolan, Venäjän ja Baltian toiminnoissaan yhteensä 2900 henkilöä.

Onninen lyhyesti

Perustettu 1913
Liikevaihto 1.5 miljardia euroa
Henkilöstö 2,900
Maat Suomi, Ruotsi, Norja, Puola,
Venäjä ja Baltian maat

Haasteet ja tavoitteet

Onninen on kokeillut useita eri järjestelmiä toimitusketjun ohjauksessa. RELEXin ja Onnisen yhteistyöprojektin alkaessa Onnisen keskusvarasto-ostoja suunniteltiin SAPin tarvelaskennan avulla. Onnisen toiveena oli löytää joustavampi ja prosesseihin paremmin mukautuva järjestelmä, jossa täydennystilaukset voitaisiin perustaa todellisiin kysyntäennusteisiin. Tavoitteena oli sekä laskea keskusvaraston varastoarvoa että parantaa tuotteiden saatavuutta. Lisäksi ostojen automaatioastetta haluttiin nostaa.

  • Joustavampi ja prosesseihin paremmin mukautuva järjestelmä
  • Nostaa ostojen automaatioastetta
  • Täydennystilaukset perustuu todellisiin kysyntäennusteisiin
  • Laskea keskusvaraston varastoarvoa
  • Parantaa tuotteiden saatavuutta

Projekti

Projekti toteutettiin kunnianhimoisella aikataululla. Käyttöönottoprojekti ja tekninen integraatio tehtiin kolmessa kuukaudessa, jonka jälkeen Onninen pilotoi RELEXin järjestelmää kolme kuukautta valittujen pilottitoimittajien tuotteilla.

Tuotantolaajennuspäätöksen jälkeen käyttöä on asteittain laajennettu Suomen keskusvarastossa. RELEXin tarjoama SaaS-palvelu sekä yrityksen kokemus suurten nimikemäärien tehokkaasta käsittelystä ja SAP-integraatioista mahdollisti projektin toteuttamisen tiukan aikataulun puitteissa.

Tulokset

%

Varaston kierto parantunut

%

Myynti kasvanut

Tuotteiden saatavuus parantunut

Varaston arvo laskenut miljoonia euroja

Ostajien rutiinityön määrää on vähennetty merkittävästi

Jo pilotin aikana nähtiin viiden pilottitoimittajan osalta merkittäviä parannuksia saatavuudessa ja varaston kiertonopeudessa verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Tällä hetkellä RELEXin järjestelmällä ohjattavien tuotteiden varaston arvo on laskenut miljoonia euroja ja varaston kierto parantunut 25 %. Samanaikaisesti myynti on kasvanut kuusi prosenttia. Lisäksi tilaamisen automaatiotaso on noussut todella korkeaksi.

Onnisen tavoitteena on laajentaa lähitulevaisuudessa RELEXin ohjaus valtaosaan varastotuotteista ja kaikkiin maihin.

RELEXin avulla saavutat tuloksia jo muutamassa kuukaudessa

RELEX on auttanut monenlaisia yrityksiä selviytymään toimitusketjun hallinnan haasteista. Mitä monimutkaisempi ympäristö, sitä selvempi on RELEXin positiivinen vaikutus. Kanssamme on helppo toimia, ja saat näkyviä tuloksia jo muutamassa kuukaudessa. Jos haluat parantaa yrityksesi kannattavuutta nopeasti, soita meille numeroon 020 743 5730 tai ota meihin yhteyttä klikkaamalla alla olevaa painiketta.
Ota yhteyttä”Tavoitteenamme oli löytää järjestelmä, joka mukautuu paremmin meidän prosesseihimme ja tarpeisiimme. RELEXin avulla olemme lisänneet tilaamisen tehokkuutta samalla kuin tulokset ovat parantuneet. Tuotteiden saatavuus on parantunut kaksi prosenttiyksikköä, vaikka varaston arvo on merkittävästi laskenut”

Kai Särkelä

Logistiikkajohtaja, Onninen

”Ostajamme ovat kiittäneet uutta sovellusta sen intuitiivisuudesta, helppokäyttöisyydestä ja joustavuudesta SAPiin verrattuna. RELEXin käyttö on merkittävästi vähentänyt ostajien rutiinityön määrää, sillä suurimpienkaan toimittajien RELEX-tilausehdotuksia ei tarvitse tarkastella kuin muutaman minuutin ajan ja alle prosenttia RELEXin tilausehdotuksista joudutaan muokkaamaan. Uskomme, että käytön myötä ostajien työ helpottuu entisestään”

Tatu Lähteenmäki

Supply Chain Planning Manager, Onninen

”Onninen on edelläkävijä toimitusketjun suunittelussa ja se, että olemme pystyneet tehostamaan Onnisen prosseseja entisestään, on todella kova tulos. Yhteistyömme Onnisen kanssa on hyvä osoitus siitä, millaisia hyötyjä SaaS-toimintamalli tuo projektiaikatauluihin ja erityisesti teknisen toteutuksen helppouteen. Pilvipalvelu mahdollistaa asiakkaalle riskittömän pilottikäytön, jonka aikana syntyy mitattavia tuloksia ja päätökset käyttöönotosta voidaan tehdä pilotin tulosten perusteella”

Mikko Kärkkäinen

Toimitusjohtaja, RELEX

Case-esimerkkejä